Dirigent: Robert Verheul

Robert Verheul, geboren 1970 te Rotterdam.

Op 11-jarige leeftijd begon hij met het spelen van akoestische en elektrische gitaar. Hij volgde lessen bij Mike Williams, Makis Amblianitis en Ratko Zyaca. Tijdens zijn studie biologie te Utrecht vertrok hij naar Athene, waar hij 5 jaar lang woonde. Hij trad jarenlang op als zanger/gitarist/bouzouki-speler in de Griekse Rebetika (een soort underground “Griekse” blues uit het begin van de 20e eeuw).

Na het afsluiten van zijn studie biologie als paleontoloog studeerde hij 2 jaar Grieks-Byzantijnse zang (kerk- en volksmuziek) aan het beroemde Simonas Karras Instituut te Athene.

Na terugkomst in Nederland studeerde hij in de periode van 1997 tot 1999 een jaar gitaar en een jaar zang aan het Rotterdams Conservatorium. 

Na 2 jaar conservatorium koos hij ervoor zijn studie zang te vervolgen middels privélessen bij Alberto ter Doest (tenor in het Nederlands Kamerkoor en welbekend zangcoach) en Christina Völtl (leerlinge van o.a. Roberta Alexander). Ook volgde hij 2 jaar pianoles bij Bernhard Touwen.

Het dirigeren van koren doet Robert sinds 1999. Na een cursus koordirectie bij de Kurt Thomas Cursus te Utrecht, alsmede een cursus koordirectie en privélessen bij Niels Kuijers, begon hij als dirigent bij het gemengd koor After Eight te Rotterdam.

Op het ogenblik dirigeert hij de gemengde koren “After Eight” en het “Gemeentekoor Schiedam”, de vrouwenkoren “The Green Forest Selection” en het “Erasmus Studentenkoor Rotterdamsch Schoon”, het mannenkoor “Shantykoor Ahoy” en het klassieke “Vocaal Ensemble Kralingen” in welk hij zelf lage bas zingt. In 2014 leidde hij het projectkoor en -orkest Rosette tijdens uitvoeringen van het Axion Estí van Mikis Theodorakis (met solist Pieter Hendriks). 

Robert volgt lessen koordirectie bij Wiecher Mandemaker (leraar koordirectie CodArts Rotterdam en artistiek leider/dirigent van het Laurensorkest, Laurens Collegium en de Laurens Cantorij).
-/-